Senzor pentru Bed Levelling BDsensor

PandaPrint
240,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
PandaPrint

Senzor pentru Bed Levelling BDsensor-Nivelare mai rapidă, compensare în timp real, precizie ridicata!

Descriere

Senzor pentru Bed Levelling BDsensor este un senzor inductiv de precizie care masoara   distanța dintre pat și duza unei imprimante 3D,fiind  folosit pentru nivelarea automată a patului și ajustarea în timp real!Senzorul este disponibil in doua variante TIP A si TIP B, difera cablul de conectare!


Atentie!

Acest senzor este compatibil cu placile electronice care folosesc firmware Marlin sau Klipper.


Nivelare mai rapidă, compensare în timp real, precizie ridicata!

Acest senzor poate măsura distanța între pat și duza imprimantei cu o rezoluție de 0,01 mm.


Caracteristici:

  1. Cu acest senzor, imprimanta poate ajusta axa Z în timp real în orice loc e pe suprafata de printare , nu doar la punctele de probă.

  2. Nu este nevoie să efectuați puncte de probă înaintea fiecărei imprimări sau când este cald sau rece; senzorul va  compens automat in baza distantei marurate in timp real

  3. Puteți realiza nivelarea  suprafafetei de printare ca și cu un senzor de proximitate normal, dar mult mai rapid cu acest senzor, deoarece nu există mișcări în sus și în jos pe axa Z la fiecare punct de probă.Specificații:

Rezoluție distanță: 0,01 mm;

Distanta de masurare: 4 mm;

Repetabilitate: +/- 0,005 mm;

Port de comunicare: I2C;

Suparafa de printare trebuie sa fie metalica(flexplate)

Conexiune:

TIP A   Cablu cu 4 fire: GND, 5V, I2C_Data, I2C_Clk;

TIP B  Cablu cu 5 fire care se monteaza in portul pentru Bltouch de pe placa de baza

Lungime cablu: 1,3 metri;

Placi de baza compatbilie: orice placă care are 2 conectori GPIO liberi.(TIP A) sau port pentru conectare Bltouch(TIP B)


Calibrare:

Trebuie să calibrăm acest senzor înainte de prima utilizare sau atunci când flexplate-ul a fost schimbat cu unul diferit ca si acoperire, deoarece plăcile metalice diferite sunt făcute din materiale electromagnetice diferite. De obicei, acest proces durează aproximativ un minut.


Pași  pentru calibrare:

  1. Coborâți duza până când atinge ușor placa de bază (distanța 0 mm).
  2. Porniți imprimanta, trimiteți comanda Gcode M102 S-6, apoi va ridica treptat axa Z cu 7 mm pentru a se calibra până când se oprește.
  3. Calibrarea este completă!


Activare/Dezactivare:

Putem activa sau dezactiva cu ușurință această funcție de nivelare automată prin adăugarea unei comenzi Gcode în fișierul Start Gcode prin intermediul programului slicer.

Pentru a activa nivelarea patului în programul slicer, adăugați comanda Gcode "M102" imediat sub comanda G28 (Home All Axes) G-code în secțiunea Start Gcode.

Aceasta permite activarea funcției de nivelare automată a patului înainte de fiecare imprimare. În acest fel, senzorul de distanță va fi folosit pentru a măsura și ajusta în timp real distanța dintre pat și duza imprimantei, asigurând un nivel adecvat al patului pentru o imprimare precisă.

Pentru a dezactiva nivelarea automată, pur și simplu eliminați comanda Gcode "M102" din fișierul Start Gcode

Prin intermediul acestei funcționalități de activare/dezactivare, puteți controla cu ușurință nivelarea automată a patului, personalizând astfel setările pentru fiecare imprimare sau folosind nivelarea manuală atunci când este necesar.


Mai multe detalii pentru instalare si configurare gasiti in documentatia produslui!!
Detalii

Categorii
Brand
Tip Senzor
bed level

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review